Kožinski prilaz na Plovaniji, gdje su davno započeli radovi na ugradnji kanalizacije, još uvijek je bolna tema stanarima, ali i izvođaču radova, njemačkom Pfeifferu.

Prije osam dana, ovlašteni predstavnik Pfeiffera Josip Križanec priznao je kako Kožinski prilaz tapka jer su imali problem s podizvođačem. Ako on kroz desetak dana ne krene s radovima, krenut ćemo mi, najavio je Križanac.

Za vikend nam se javio jedan od ogorčenih stanara te ulice.

- Evo javljam se u vezi dinamike izvođenja radova na gradskom predjelu Plovanija. Naime radi se o istom problemu kao i u većem dijelu grada. Ulica Kožinski prilaz je iskopana i to samo 1/3 ulice, to je tako ostavljeno nema ni radnika ni strojeva. Od početka godine nije napravljeno doslovno ništa. Radovi su počeli prije 8 mjeseci i u tom razdoblju iskopano je 50 metara ceste. Ljudi se voze makadamskim putem, uništavaju vozila, a uz to dižu prašinu koja ulazi u kuće i stanove. Postaje sve više nepodnošljivo. Sramotno da uopće nikoga nije briga što to tako stoji iskopano i da se ništa ne dešava dalje. Novac dolazi iz EU fondova. Novca znači ima, ali zašto se onda to ne odradi kako treba. Zar nikoga uopće nije briga kakvim se to firmama daju milijunski poslovi koje nisu u stanju izvršiti. Odgovorni trebaju snositi posljedice. Ovo je sramota više za grad Zadar, napisao je imenom i prezimenom naš sugrađanin.

I u pravu je. Jučer smo snimili stanje na Kožinskom prilazu. Pojavio se jedan bager, kamion i nešto radnika.

Polako, rokovi su dugi, milijuni cure, a odgovorenosti nema. Neće biti ni kaznenih penala jer se Odvodnja osigurala od poskupljenja radova aneksom ugovora. I nagradno pitanje: tko bi volio stanovati u Kožinskom prilazu, neka se javi.