Daniel Radeta na Gradskom je vijeću, uz podršku Enija Meštrovića, iznio inicijativu da se poravnanjem terena nekadašnjeg HAK-a na Relji, naprave nova parkirališna mjesta za korisnike Poliklinike, koji zbog velikih gužvi u jutarnjim satima nemaju gdje ostaviti automobil za vrijeme pregleda.

- Zemljište je u našem vlasništvu, ne znam zašto ga ne bismo uredili iz sredstava održavanja, srušili zid i napravili normalno parkiralište za korisnike Poliklinike, dok se ne nađe rješenje za HAK. Neprimjereno je da u središtu grada imamo takav prostor na kojem se okupljaju štakori, rekao je Radeta.

Podsjetimo, radi se o zemljištu za koje su investitori iskazali interes kako bi na njemu izgradili stambeni kompleks. Gradonačelnik Branko Dukić u više je navrata točku o prodaji zemljišta slao na Gradsko vijeće, ali vijećnici to nisu prihvatili, predlažući da se prostor stavi u javnu namjenu, bilo da se radi o parku, dječjem igralištu, vrtiću i sl.

- Na tom prostoru ima privatne imovine, ako želite pregovarati s njima i rušiti kuće, slobodno se dogovorite. Ja mislim da ako imamo interes kupca da sagradi zgradu s garažom, da je i to OK, odgovorio je Dukić.