Potpredsjednik Gradskog vijeća Bruno Milin udaljio je vijećnika Akcije mladih Antu Rubešu sa sjednice Gradskog vijeća tijekom nedovršene rasprave o odluci da se izmjeni DPU Tehničke škole. Prema Milinu, Rubeša se udaljio od teme, a to mu je bila treća opomena.

- To nije razlog. Izbacujete me jer sam rekao da je HDZ kriminalna organizacija, a to je i sud dokazao, uzvratio je Rubeša tražeći pravo žalbe.

Izmjenama DPU TŠC planira izgradnja sportske dvorane za Tehničku i Strukovnu školu, razvila je žustra rasprava na razini povišenih tonova HDZ-ovog vijećnika Davora Karlovića na navode Ante Rubeše. Na Karlovićevu tvrdnju kako su mogli prije godinu i po dana imati školsku dvoranu, Rubeša je rekao kako se ona još niti ne projektira jer se čekaju novci iz EU. 

- U ovom gradu proračun ne služi građanima već uhljebima i provizijama. Sve se radi preko EU projekata koji su tri puta preplaćeni, kazao je Rubeša.

- Bezočne laži, vrijeđate bez utemeljena. Ako što imate, idite na policiju, a prozivati nas na lijevoj strani nije nimalo normalno ni pošteno, uzvratio je Karlović.

Rubeša mu je pojasnio da oni raspravljaju o sportskoj infrastrukturi.

- Jesi li mi tija reći da u Mocirama i Jazinama ima grijanje, da u Zadru ima 10 atletskih staza. Višnjik je napravila Jugoslavija koju ti prezireš. Mi smo tražili da Višnjik bude ustanova, a ne trgovačko društvo koje ne može dati uslugu besplatno. Ovo što vi radite na Višnjiku je protuzakonito, kazao je Rubeša.

Nije stao ni Karlović.

- Ovo što pričaš da je sport u Gradu uništen moraš dati argumente, a ja ću ti dati koliko ima prvoligaša i kako su sve udruge zbrinute. Niti jedna sportska udruga nije na cesti. Dapače, ovaj grad puno ulaže u sport za razliku od svih gradova u Hrvatskoj.

U sportsku infrastrukturu se ne ulaže. Da je tako dokaz je kako Grad plaća godinama za najam ruševine Lignumu za onu stolnotenisku dvoranu. Za pet tisuća kuna mjesečno. Mogli smo izgraditi tri dvorane i kupiti 10 stolova za stolni tenis od po 10 tisuća eura, zaključio je Rubeša verbalni okršaj s Karlovićem.