Turistička zajednica Zadarske županije kao suizlagač u okviru štanda Hrvatske turističke zajednice predstavila je ponudu Zadarske županije na međunarodnom sajmu turizma Borsa Internazionale del Turisimo (BIT) koji se u Milanu održava od 12. do 14. veljače.

Na hrvatskom izložbenom prostoru svoju ponudu pored Turističke zajednice Zadarske županije predstavljaju i turističke zajednice Kvarnera, Ličko-senjske i Šibensko-kninske županije, kao i turističke zajednice gradova Opatija i Rab. Uz brojne posjetitelje i partnere, štand Hrvatske turističke zajednice posjetio je i generalni konzul RH u Milanu Stjepan Ribić.

Turistički sajam BIT orijentiran je na poslovnu, no također je otvoren i za široku publiku te svake godine bilježi oko 80 tisuća posjetitelja i predstavlja najvažnije međunarodno turističko događanje u sjevernoj Italiji. O značaju ovog sajma govori podatak kako se na njemu predstavlja više od tisuću izlagača iz preko 50 zemalja među kojima su turističke organizacije, udruge, turoperatori, agencije, aviokompanije i dr.

Brojni posjetitelji dijela štanda na kojem je svoju ponudu izložila Zadarska županija raspitivali su se o načinu dolaska, povezanosti s otocima i trajektnim vezama. Pored toga, posjetitelje je u kontaktu s informatorima jako zanimala priroda,osobito otoci, zatim turistička naselja za obitelji, kampovi sa sadržajima te hrana i vino. Također su izražavali veliko zadovoljstvo ulaskom Republike Hrvatske u Schengen, kao i uvođenjem eura kao službene valute, što im uvelike olakšava snalaženje u Hrvatskoj.

U okviru nastupa održan je sastanak s predstavnicima utjecajne medijske kuće Condé Nast kao uvertira za eno-gastro prezentaciju koju će u njihovom prostoru TZ Zadarske županije organizirati 30. ožujka. Točnije, prezentacija eno-gastronomskih mogućnosti Zadarske županije održat će se u prostoru kultnog gastro časopisa La Cucina Italiana, iz portfelja medijske kuće Condé Nast. Bit će to još jedna sjajna prigoda za motiviranje Talijana, poslovičnih ljubitelja dobre hrane i kapljice, za dolazak u Zadarsku županiju.

- Jako smo zadovoljni interesom kojeg su Talijani, naši susjedi i važni gosti, na ovom sajmu pokazali za posjet Zadarskoj županiji. Očekujemo povećane dolaske tijekom nadolazeće sezone jer, kako je poznato, riječ je o velikim zaljubljenicima u naše more i otoke, izjavila je direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija.