Roko Tadin iz Akcije mladih na Gradskom je vijeću aktualizirao problem najma prostora iznad Atrija tvrtki Red White Blue, koja je u njemu trebala urediti hotel. Zakup je ugovoren pet godina, prošlo je više od dvije godine ali ništa se nije pomaklo niti je Grad uspio naplatiti kune  najma. Zakupac ne plaća ni Atri a nije platio ni zakup javne površine, naveo je Tadin.

- Tvrtka Marka Kadije tužila je grad zbog ništetnosti ugovora. U kojoj je fazi ovaj spor i tko će odgovarati za donesene odluke, pitao je Tadin.

Pročelnik Tomislav Korona podsjetio je kako je prostor dodijeljen na javnom natječaju, uz poštivanje svih zakona, uključujući zadužnicu.

- Kadija je ponudio najveću cijenu, a oslobođen je najma 12 mjeseci zbog COVID pandemije. Štiteći interes grada pokrenuli smo ovršni postupak, a investitor je odgovorio protutužbom tražeći proglašenje ugovora ništetnim. Ne mogu prejudicirati ishod spora, ali svi gradski prostori idu u zakup temeljem viđenog stanja, svaki kupac ga može obići i odlučiti hoće li licitirati ili ne, odgovorio je Korona.