Na početku današnjeg sastanka s vijećnicima gradonačelnik Branko Dukić izbjegavao je kao rješenje spomenuti mogućnost novih izbora. Do njih se u raspravi ipak brzo došlo, a prvi ih je zazvao Enio Meštrović.

- Najbrže je rješenje da svi damo ostavke i idemo na izbore, to će se riješiti u mjesec dana i građani će odlučiti tko će voditi grad. Ovako možemo čekati dva-tri mjeseca, a nije u redu da to lomimo preko leđa građana Vi nas ne doživljavate ozbiljno, slažete proračun iako nemate većinu, izglasali smo proračun s amandmanima koje nećete izvršiti, najbezbolnije je da svi damo ostavke i idemo na izbore, rekao je Meštrović.

Treba napomenuti kako je priča oko proračuna zapravo politička borba oko toga tko bi trebao na izbore. Vijećnici bi da na ostavku podnese gradonačelnik Dukić, a na to su ga dijelom pokušali natjerati velikim brojem amandmana. Da je Dukić povukao takav proračun, on bi morao na izbore, a ne vijećnici. Ovako je on svoje napravio i naknadno obustavio izvršenje proračuna. U slučaju da Visoki upravni sud potvrdi nezakonitost i da se proračun ne donese u roku od 45 dana, raspisuju se izbori, ali samo za Gradsko vijeće. Tek nakon drugog neuspješnog pokušaja birali bi se i gradonačelnik i (treći put) vijećnici.

- Došli smo se dogovoriti. Žalosno je da nesuglasica vlada među svima nama. Mene nije briga tko je kriv, pitanje je kako ćemo riješiti ovo, već smo u drugom mjesecu. Novi izbori mogu biti tek za tri mjeseca, tko će tada formirati većinu, koliko koštaju ti izbori? Imamo i drugi izbor, izvadimo komad papira, podnesimo danas ostavke, a za nama i naše kolege vijećnici. Dajte komad papira, zatražio je Lukić.

- Hoću, kad gradonačelnik potpiše, odgovorio je Meštrović.

- On će kasnije, rekao je Lukić.

- Ajde, da me netko opet zajebe, replicirao je Enio.

- Evo, ako vi svi podnesete ostavke i date jamstvo da se više nećete kandidirati na izborima, ja ću potpisati ostavku, ponudio je Dukić.

- Pa kakav je tvoj ulog, tebe se jedva čekaju riješiti u stranci, ionako te više neće kandidirati, dobacio mu je Meštrović.
Damir Biloglav na kraju je predložio da se pokuša pronaći rješenje kroz novi proračun, ako ne onda se može na izbore.

- Najpoštenije mi se čini da pokušamo napraviti novi proračun. Ako će pristup biti kao do sada, s igrama pod stolom, to će biti gubitak vremena. Ako pak dođe do izbora, bilo bi najpoštenije da idemo svi. Ne možete reći gradonačelniče da nemate stupanj odgovornosti. Da je bilo više spremnosti na suradnju, možda ne bi došlo do ovoga. Svi mi smo godinu i pol dana teško funkcionirali i znalo se da ćemo doći do ovoga. Ako idemo na izbore, hajdemo na njih svi zajedno, predložio je Biloglav.