Hoteli Zadar s Novim izborom d.o.o. iz Splita  ugovorili suuređenje novog, starog zadarskog hotela na Liburnskoj obali.

Nakon dvije godine korone koja je zaustavila taman započeto raščišćavanjem zgrade u kojoj je do zatvaranja bio hotel Beograd, još je teže bilo pronaći izvođača radova.
U Hotelima Zadar u potrazi za građevinskom firmom koja će biti nositelj te višemilijunske investicije uspjeli su krajem prošle godine taj posao dogovoriti sa splitskim firmom.

Nastavak započetih radova potvrdio je tehnički direktor Hotela Zadar, Leo Pavić. Ovih dana će to biti službeno gradilište na kojem će nadzor imati projektant Željko Predovan. Sve je isto kao i kad smo prije najavljivali uređenje hotela sa 60 soba koje će imati standard za 4 zvjezdice. Ostajemo pri imenu hotel Roma jer se pod njim i otvorio 1937. godine. Jedino što nije egzaktno je kad ćemo ga moći otvoriti ove godine, kazao je Pavić.

U dizajniranju interijera sudjelovao je Studio 92 iz Pazina s kojim Hoteli Zadar odavno surađuju i kod preuređenja hotela Kolovare.
Oni su u međuvremenu napravili dizajn za restoran koji će biti s pogledom na more na mjestu neprežaljenog Maya puba.

Gosti budućeg hotela Roma trebali bi u 2024. godini gledati na hotel Maraska koji bi se prema nedavnm najavama investitora trebao otvoriti na jesen 2024. godine kao prvi hotel s 5 zvjezdica u Zadru.

Projekt rekonstrukcije prvog zadarskog hotel Bristol koji je otvoren1903. godine, a zatvoren početkom 90-tih. godine kao hotel Zagreb,  zapeo je na sudu u sudskom sporu između Grada Zadra i Hotela Zadar. Spor se vodi oko terase na kojoj su godinama uživali gosti hotela, plesali Zadrani i turisti. Enigmu je li ona javna površina, što tvrde pravnici gradske uprave ili je dio zgrade hotela te pomorskog dobra, na zadarskom sudu još nisu odgonetnuli. Prošlo je  10-ak godina.