Smanjenje troškova električne energije i ugljičnog otiska, digitalizacija svih poslovnih procesa u administraciji, provedba edukativnih aktivnosti za javnost o zaštiti okoliša i projekt uspostave referentnog centra Getinge sterilizacije, samo je dio aktivnosti koje Opća bolnica Zadar provodi kao dio svoje zelene politike.

- Ti projekti ujedno su razlog zašto je Opća bolnica Zadar jedan od nositelja priznanja Zeleni certifikat za digitalnu izvrsnost i društveno odgovorno poslovanje, objavili su iz Ravnateljstva.

Projekt Zeleni certifikat, započet je 2021. godine kako bi se odalo priznanje poslovnim subjektima koji su uspješno implementirali digitalizirane procese u svoje poslovanje i svojim djelovanjem pozitivno utječu na okoliš i zajednicu.

- Opća bolnica Zadar jedna je od rijetkih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj koja je 2022. godinu završila pozitivnim rezultatom, ali i vodeća po ulaganjima i povlačenju sredstava iz Europskih fondova upravo kako bi osigurala smanjenje operativnih troškova, povećala kvalitetu usluge za pacijente i povećala energetsku učinkovitost, poručuju iz Ravnaljstva bolnice.