U Zadru je zabilježen slučaj koji spada u rubriku „vjerovali ili ne". Direktor jedne zadarske firme, koji je priveden zbog droge, izdao je MUP-u račun tražeći naknadu troškova za vrijeme provedeno u policiji u sklopu kriminalističke istrage. No to nije sve. Kako neslužbeno doznajemo, 47-godišnjak je poslao račun i jedinici lokalne samouprave zbog naplaćenog parkinga od strane komunalnih redara.

U Policijskoj upravi zadarskoj navode kako su službenici Policijske postaje pomorske i aerodromske policije proveli kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za krivotvorenje službene ili poslovne isprave te neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. U sklopu kriminalističkog istraživanja, obavljenom pretragom doma i ostalih prostorija koje koristi, pronađena je i oduzeta jedna staklena posuda s oko 200 grama smjese dobivene preradom marihuane. Radi se o smjesi sličnoj onoj koju je policija nedavno pronašla u sklopu druge krim istrage.

- 47-godišnjaka se sumnjiči da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem na zadarskom području, početkom godine u cilju naplate novčanih sredstava izradio poslovne račune u koje je unio neistiniti sadržaj te iste poslao na nadležno ministarstvo. Nadalje, sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba i direktor trgovačkog društva tijekom prošle godine izradio poslovne računa neistinitog sadržaja o trošku, koje je u cilju naplate poslao jedinici lokalne samouprave. Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krivotvorenja službene ili poslovne isprave, službene su informacije iz PU zadarske.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu. Kako doznajemo, 47-godišnjak nije poznat široj javnosti.