Jedan policajac ozlijeđen je u navijačkim neredima koji su jučer vladali ispred dvorane Jazine.

Iz PU zadarske navode kako se oko 17,30 sati u Ulici Marka Marulića u Zadru, ispred dvorane Jazine i na dijelu kolnika, okupio veći broj osoba koje su koristile zabranjena pirotehnička sredstva, narušavajući javni red i mir te onemogućavajući nesmetan prolaz sudionicima u prometu.

Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja, okupljene osobe oglušile su se na više upozorenja i naredbi policijskih službenika te je su nastavile s protupravnim ponašanjem.

Potom su, oglušujući se na izdane naredbe, bacajući pirotehnička sredstva u smjeru policijskih službenika, bacali i staklene boce i druge razne predmete pogodne za ozljeđivanje na policijske službenike, nakon čega su policijski službenici uporabili sredstva prisile prema većem broju osoba.

Jedan policijski službenik je pritom ozlijeđen, a u tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, kao i nastale materijalne štete, poručuju iz PU zadarske.

Kako doznajemo, policajca je boca pogodila u rame, a ozljede srećom nisu teške naravi.

Podsjetimo, incident se dogodio u vrijeme dok se iza zatvorenih vrata održavao sastanak predstavnika Nadzornog odbora KK Zadar i gradskih vijećnika. Nije jasno koja se poruka htjela poslati s tim činom agresivnosti od strane navijača.