Znastvena knjižnica ispratila je dostojanstveno u mirovinu dugogodišnju zaposlenicu i bivšu ravnateljicu Milenku Bukvić.

Na svojoj Facebook stranici objavili su fotografije oproštaja i prigodne riječi:

"Kolegica Bukvić je započela svoj radni vijek u turizmu, nastavila ga je kao srednjoškolski profesor, ali tek dolaskom u Znanstvenu knjižnicu 15. svibnja 1990. dogodio se "klik" koji ju je profesionalno najviše obilježio. Stare knjige Znanstvene knjižnice postale su njezin izazov, nepresušni motiv istraživanja i radosti zbog novih spoznaja o pisanoj kulturnoj baštini. Posao na obradi starih i rijetkih knjiga bio je za nju više od posla - bio je dio nje, njezine kreativnosti i pozitivnog stava. Milenka je uvijek birala nove putove, sagledavala je knjižničarstvo iz različitih perspektiva i unosila dinamiku u međuljudske odnose. U dugoj povijesti Knjižnice bila je tek druga žena na čelu ustanove, koju je vodila 10 godina i prva žena sa zvanjem knjižničarske savjetnice. Upravo zbog njezine profesionalne znatiželje, posvećenosti radu i vedrine, teško je shvatiti da odlazi u mirovinu jer mirovati zasigurno neće.

Želimo joj dobro zdravlje i puno sreće gdje god krenula i da se još dugo srećemo u njezinoj i našoj Knjižnici. Završit ćemo stihom njezine pjesme Zadar - jučer, danas, sutra, koji i nju opisuje: Vraćajući se u prošlost, idem prema budućnosti, objavili su joj u posveti.

Milenka Bukvić aktivna je i još uvijek prisutna u kulturnom životu Zadra. Bila je i predsjednica Matice Zadrana uime koje je 2016. godine donijela buket zahvale Katiji Fanteli za zlatnu olimpijsku medalju koju su Zadru donijeli Šime Fantela i Igor Marenić, što je bila jedinstvena i istinska gesta s oznakom ZaDar.