Raspisan je javni poziv za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije. To je samo jedna u nizu aktivnosti koje Zadarska županija tijekom cijele godine provodi s ciljem podizanja svijesti o našoj županiji kao atraktivnoj turističkoj destinaciji čime se nastoji utjecati na povećanje potražnje za turističkim proizvodima, porast turističkog prometa i opće potrošnje.

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za događanja u turizmu na području Zadarske županije u 2023. godini, a koja predstavljaju snažan motiv dolaska turista na destinaciju te stvaraju dodatnu ponudu u turizmu, poglavito u pred i posezoni.

„Cilj Zadarske županije je stalno unaprjeđenje i jačanje turističke ponude posebice u pred i posezoni, ali i na turistički manje razvijenim područjima. Bitno nam je očuvati pozitivno ozračje i status jedne od top turističkih destinacija na Jadranu", istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Ante Sjauš.

Na javni poziv mogu se prijaviti kulturna, zabavna, sportska te eno-gastronomska, povijesna, tradicijska i ostala događanja, a korisnici potpore kao organizatori događanja mogu biti pravne i fizičke osobe i to trgovačka društva, obrti, kulturne i druge javne ustanove te turističke zajednice gradova i općina na području Zadarske županije.

„Nadamo se da će se na javni poziv prijaviti veliki broj kvalitetnih projekata koji će biti nositelji naše turističke ponude, ali i odličan motiv dolaska gostiju u Zadarsku županiju", dodao je Sjauš.

Rok za podnošenje prijava je do 24. veljače 2023. godine. Prijava za dodjelu potpora podnosi se na propisanom obrascu zahtjeva koji je objavljen uz Javni poziv na mrežnoj stranici Zadarske županije.