Potraga za radnicima u turističkoj sezoni svake godine kreće sve ranije, a među prvima koji su ove godine krenuli s privlačenjem kadra je Falkensteiner resort Punta Skala.

Ova hotelska kuća uz svoje redovne zaposlenike svake godine zapošljava brojne sezonce, među kojima su recepcioneri, animatori, konobari, kuhari, welness terapeuti... Nekada je potražnja za ovim radnim mjestima bila velika, ali nakon otvaranja europskih granica mnogi su Dalmatinci, Slavonci i stanovnici BiH s hrvatskim državljanstvom sreću našli u inozemstvu. Unatoč porastu plaća, često praćenih plaćenim obrocima i smještajem, kadra nema dovoljno.

Falkensteiner resort Punta Skala ove godine ponovno priređuje Dan otvorenih vrata, u subotu 18. veljače, na kojem potencijalne zaposlenike žele upoznati s radnim mjestima, ostalim zaposlenicima, te im dati priliku da postave pitanja o svemu što ih zanima. Za sve zainteresirane organiziram je prijevoz autobusom iz Zadra, s polascima u 11 i 14 sati. Više informacija dostupno je na linku.