S prvim danima veljače napokon se aktiviralo gradilište na bazenu Kolovare, odnosno rekonstrukciji skakaonice, koja je bila predviđena još prošle godine, ali je zbog slabog interesa izvođača natječaj morao biti ponavljan. Grad Zadar na kraju je pribjegao izravnim pregovorima s jedinim zainteresiranim ponuditeljem, samoborskom tvrtkom MAR d.o.o. te je posao ugovoren na iznos od 818.485,00 kuna bez PDV-a, odnosno ukupno 1.023.106,25 kuna.

- Mi smo u zadnju godinu-dvije već odradili dio posla, najprije oko podvodnih i nadzemnih istraživanja stanja konstrukcije, prošle godine napravili smo projekt rekonstrukcije i sada su napokon krenuli radovi. Nažalost, nije bilo nekog velikog interesa izvođača pa smo posao izravno ugovorili s tvrtkom MAR, što je jedna od opcija kod nabava manje vrijednosti, rekla nam je pročelnica UO za kulturu i šport Grada Zadra Dina Bušić.

Srećom, posao je ugovoren u listopadu prošle godine, pa se radovi mogu financirati proračunskim sredstvima namijenjenim za već ugovorene poslove i nužne rashode.

Osim ojačavanja konstrukcije, koje je bilo potrebno radi sigurnosti skakača, rekonstruirat će se i betonski podesti na visini od 3, 5 i 10 metara. Rok završetka radova je 90 dana (kraj travnja i početak svibnja), što znači da će kupačku sezonu skakaonica dočekati u obnovljenom ruhu.