Održana je još jedan skup članova Međunarodne koordinacijske grupe koja upravlja serijskim dobrom svjetske baštine Obrambeni sustavi Republike Venecije od 16. do 17. stoljeća, održali su prvi godišnji sastanak. Zidine Kotora, Šibenika, Zadra i Bergama su u tom paketu uvrštene na listu UNESCO-a 2017. godine.

Sastanak je održan 2. veljače 2023. u Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, objavljeno je na stranici Grada Zadra.

U ime Grada Zadra  su bili Miljenko Domijan, savjetnik Gradonačelnika za kulturnu baštinu, Dina Bušić, pročelnica  za kulturu te Zrinka Brkan Klarin, stručna suradnica za kulturu.
Brojne zajedničke teme ovog su puta bile fokusirane na provedbu procesa izrade zajedničkog periodičnog izvješća kojeg partneri trebaju pripremiti za Odbor za svjetsku baštinu.

Radi o opširnom dokumentu kakvo u Republici Hrvatskoj još nije sastavljano za neki serijski upis te je potrebno po prvi put razraditi dobru praksu.
Proces rada na ovom izvješću zahtjeva podjelu poslova te jasnu komunikaciju i koordinaciju među komponentama i njihovom zajedničkom tajništvu u Bergamu kako bi svi partneri na isti način pristupili upitniku koji je za ovu svrhu pripremio Centar za svjetsku baštinu, navodi se u izvještaju sa zagrebačkog sastanka.