Predizborni skup podrške kandidatu SDP-a za načelnika Općine Starigrad Zlatku Marasoviću okupio je ljude različitog političkog spektra što, prema riječima saborske zastupnice Sabine Glasovac, dokazuje da je "Zlatko svijeća svjetlosti u Starigradu".

Uz Glasovac podršku Marasoviću iskazali su: Mirela Ahmetović (SDP), Jure Zubčić (SDP), Daniel Radeta (SDP), Marko Vučetić (nezavisni), Davor Čerkuč (Centar), Ivica Žuvela (nezavisni), Marko Pupić Bakrač (Akcija mladih), te MOST-ovci Đani Bunja i Branko Katić. Svi su Marasovića ocijenili kao dobrog čovjeka kojeg odlikuje iznimno poštenje, pa tako i slogan njegove kampanje glasi: "Poštenim radom za dobrobit Starigrada!".

Marasović je iznio glavne točke programa koje nudi građanima Starigrada, od kojih su brojne, kako je istaknuto u priopćenju, građanima već poznate jer su ih se naslušali kroz prethodnih 20 godina, ali ih nikad nisu vidjeli da se ostvaruju. Neki od prioriteta naredne dvije godine su: povećanje sufinaciranja boravka djece u vrtićima kako bi se roditeljima olakšao inflatorni pritisak, dovršetak društvenog doma jer Općini Starigrad presušno nedostaje društvenog sadržaja, izgradnja kanalizacijske mreže, pokretanje programa gerontodomaćica kako bi i najstariji građani Starigrada imali adekvatnu skrb, pokretanje postupka za izgradnju sportske dvorane te izgradnja vodoopskrbnog sustava za zapadni dio općine što je, istaknuo je Marasović, civilizacijski minimum u 21. stoljeću.

Prijevremeni izbori u Starigradu održat će se 12. veljače, a sazvani su nakon što je dosadašnji načelnik Krste Ramić (HDZ) morao podnijeti ostavku zbog pravomoćne presude za davanje lažnog iskaza.