Hrvatske autoceste (HAC) objavile su treći natječaj za oživljavanje odmorišta Marune, na kojem je goste trebala primati "Velebitska kraljica".

Radi se o nikad dovršenoj investiciji Mladena Nekića, javnosti poznatijeg kao hrvatskog kralja pršuta, a iza koje je ostao nedovršeni i napušteni hotel te restoran na ulazu u južni portal tunela Sveti Rok.

Iako prošlogodišnji natječaji nisu privukli interes potencijalnih investitora, HAC nije mijenjao uvjete za davanje u zakup tog cestovnog zemljišta. Površina od 1.973,59 m2 daje se u koncesiju na 25 godina po cijeni mjesečne zakupnine u iznosu od 5.521,02 EUR (41.598,21 kuna).

Po sklapanju ugovora počet će teći rok od godine i pol dana za dovršetak izgradnje I. faze objekta te početak obavljanja djelatnosti smještaja, trgovine i ugostiteljstva. U istom roku investitori moraju ukloniti drugu fazu objekta koja se odnosi na dodatne smještajne kapacitete za koje, kako ističu iz HAC-a, nema interesa niti potrebe te čija izgradnja nije opravdana potražnjom korisnika autoceste.

Hoće li Velebitska kraljica doživjeti treću sreću, znat će se posljednjeg dana veljače kada će se održati javno otvaranje ponuda u prostorijama Hrvatskih autocesta u Zagrebu.