Opća bolnica Zadar je na temelju Ugovora o financiranju za projekt Solarna elektrana s odabranim pružateljima usluga sklopila ugovore za vođenje projekta i za PR aktivnosti na projektu, koje će provoditi riječka tvrtka Prospekt d.o.o. za cijenu od 17.200 eura.

Projekt izgradnje solarne elektrane na krovu zgrade Poliklinike, smanjit će potrošnju električne energije primljene iz elektroenergetske distribucijske mreže za 19,11% te će posljedično tome bolnica ostvariti uštedu. Solarna elektrana Opće bolnice Zadar proizvodit će 279.063 kWh električne energije godišnje a ukupna vrijednost investicije iznosi 261.352,88 EUR.

Projekt Solarne elektrane podijeljen je na tri osnovne aktivnosti: Upravljanje projektom, Informiranje i komunikacija, Izgradnja solarne elektrane. Usluga za upravljanje projektom ugovorena je u listopadu 2022. za PR usluge potpisan je u veljači 2023. Navedene usluge su obvezne su za provedbu projektnih aktivnosti i financiraju iz sredstava Programa „Energija i klimatske promjene" .Tijekom veljače nakon završetka savjetovanja i odobrenja nadzornih tijela bit će objavljena nabava izgradnju solarne elektrane.