S obzirom na to da gradske vlasti Zadra ne prestaju optuživati oporbene vijećnike da su blokirali Grad Zadar, a zna se kako više puta ponovljena neistina pretvara u istinu, postavlja se pitanje je li zaustavljen i rad gradske uprave.

Oni su u "dobroj vjeri" da će ispuniti sve uvjete koje su u proračunskim pregovorima tražili SDP-ovci, a bilo je na samom početku saziva ovog Gradskog vijeća, za 30 tisuća kuna napravili aplikaciju iz koje će se vidjeti trag novca iz gradske blagajne.

Vijest o tom da su objavili aplikaciju Transparentni proračun, na stranici Grada Zadra pojavila se 22. prosinca prošle godine, na dan održavanja proračunske sjednice Gradskog vijeća.

Uz pregled isplate iz proračuna od 1.12.2022. do 9.12.2022. godine, rečeno je kako će se na tjednoj bazi vršiti ažuriranje aplikacije za isplate iz proračuna u prethodnom tjednu. Došlo se do isplate od 23. prosinca i nadalje je stala transparentnost koja je bila u igri svega tri tjedna.

 Ili gradske vlasti više nemaju interesa da budu transparentni ili je za sve kriv euro. Kada u Ministarstvu za EU fondove nisu prešli ne eure, ne bi bilo čudno da je se aplikacija koju je izradio Grad Zadar, tako barem oni kažu, nije usklađena s konverzijom koja je stupila na snagu 1. siječnja 2023. godine.

Možda je razlog nefunkcioniranja  aplikacije Transparentni proračun ipak u tome da je on poslan na  nadzor Ministarstva finacija. Ali zato postoji privremeni proračun za kojeg je  Gradonačelnik 12. siječnja 2023. donio odluku.