Ravnatelj županijske Agencije za ruralni razvoj (AGRRA) Ivica Pintur prijavljen je policiji za to što je navodno sa sobom iz Zavoda za hitnu medicinu ponio mobitel i „laptop".

U prijavi se navodi kako mu Zavod za hitnu medicinu i dalje plaća račun za mobitel. I dok je ta prijava, prema riječima Pintura, odbačena, on je prijavio policiji da mu je u svibnju prošle godine iz ureda ravnatelja AGRRA-e ukraden laptop.

- Prenio sam mobitel sa sobom na radno mjesto u novu ustanovu zbog samog broja. Ja sam i tada imao i plaćao račun za svoj privatni broj. Međutim, kada sam u ožujku prešao u AGRRA-u, tada sam tražio od Zavoda da mi prenese taj mobitel za koji će kao službeni, na koji imam pravo kao ravnatelj, račun plaćati ustanova. Moguće je da je taj broj mobitela bio u godišnjem ugovoru Zavoda koji ga je i dalje plaćao. Ne pada mi napamet mijenjati službeni broj zbog zlobne prijave, kazao je Pintur.

On je kao pravnik u Zavodu za hitnu medicinu uzeo sa sobom službeni „laptop" na korištenje jer, kako nam je rekao, i dalje je pomagao bivšoj ustanovi koja nije zaposlila novog pravnika. U tom laptopu je bila baza podataka iz zavoda, određene pravne šprance i imao je šifru iz Hitne. Međutim, po povratku s vikenda, Pintur je otkrio kako mu je iz ureda ravnatelja AGRRA-e, nestao laptop koji je bio u svojoj torbi.

- Srećom da sam krađu prijavio policiji. Nadam se da nije bilo zlonamjerno jer još sumnjam da ga je greškom bacila čistačica. Odmah sam dao postaviti kamere u ured koji se nalazi u prizemlju AGRRA-e, kazao je ravnatelj Pintur.

Prijavu protiv sebe tumači kao zavist i ljubomoru nekih osoba.

- Ne bi se ja išao "zafrkavati" zbog jednog mobitela i laptopa, ustvrdio je Pintur kao i to da nema on više nikakav utjecaj na Zavod za hitnu medicinu.

HSP, kojeg je on član, dao je samo prijedlog za Upravno vijeće u toj ustanovi koja se ne smije politizirati, dodaje Pintur.