Prijatelji tragično poginulog zadarskog pilota Marka Novkovića na plemenit su način odlučili odati mu počast - gradnjom planinarskog skloništa, koje bi trebalo biti postavljeno na lokaciji Rudine. Uz sve aktivnosti koje je za života imao, nekadašnji član Krila Oluje bio je strastveni planinar, pa je ovo bio lijep način da uspomena na njega ostane živa.

Putem fondacije GoFundMe i različitim donacijama prikupljen je potreban iznos za materijal te se sklonište prema nacrtu počelo sklapati u Zadru. Sklonište je trebalo biti postavljeno na Velebit na proljeće, no ovih se dana ukazao „ljudski faktor".

- Poprilično razočaran i nimalo iznenađen ljudima s kojima dijelim ove ulice grada Zadra. U zadnjih 15 dana netko je provalio u sklonište koje radimo za našeg prijatelja, brata, sina i kolegu Marka. Devastirao je sve u unutrašnjosti skloništa i ukrao peć. Naknadno je ukraden i limeni vrh krova. Ukoliko imate informacije tko bi to mogao biti, bio bih izrazito zahvalan da što prije podijelite sa mnom, objavio je na svom Facebook profilu jedan od inicijatora akcije Toni Opačić.

Pronađimo počinitelja i omogućimo da se sklonište izgradi do proljeća!