Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač uputio je zahtjev za unutarnjom kontrolom nad radom PU Zadarske nakon što je je protiv njega sudsku tužbu pokrenulo Općinsko državno odvjetništvo uime župana Božidara Longina zbog facebook objave "kineski pas".

Prenosimo objavu županijskog vijećnika:"Niti mjesec i pol dana nakon što sam priložio presudu i zahtjev za povrat oduzetih predmeta nema nikakvog odgovora na moj zahtjev. Ništa od mojih predmeta mi nije vraćeno. Unatoč stalnim pozivima da li misle poštovati presudu ili ne i višekratnih odlazaka u PU Zadarsku po tom pitanju nailazim na ogluhu. Da stvar bude gore PU Zadarska čak i nakon presude mi na potpuno protuzakonit način onemogućava raspolaganje mojom imovinom, odnosno ne mogu je prodati niti pokloniti. Napominjem da predmeti koji su mi oduzeti nisu bili sredstvo počinjenja kaznenog djela koje mi se u montiranom procesu stavljalo na teret već su privremeno oduzeti kao mjera opreza.

Dakle PU Zadarska mi protuzakonito zadržava i blokira imovinu. Nevjerojatno je da se PU Zadarska ponaša samovoljno, ne poštuje presude ni Zakon. Kao Županijski vijećnik iz PU Zadarske mi ne odgovaraju niti na višekratno ponovljena,protokolirana pitanja o ručkovima s političarima. Za vrijeme načelnikovanja Antona Dražine tri načelnika u PU Zadarskoj su suspendirana U PU je totalni kaos, dodvoravanje političkim centrima moći, negativna selekcija kadra po podobnosti a ne kvalifikacijama i sposobnosti, učestala protuzakonita postupanja. Do koje mjere te nezakonitosti idu vidi se kad se pročita što se svakom od trojice suspendiranih načelnika stavlja na teret, a to je samo vrh ledene sante.

 Molim da se provede unutrašnja kontrola, nadzor nad radom PU Zadarske u kojoj je postupanje mimo Zakona postaje sve više pravilo . Također molim da me se u postupku ispita kao svjedoka.
Viši inspektor
Marko Pupić-Bakrač