Direktor KK Zadar David Gunjević najavio je na današnjoj konferenciji za medije veliko raščišćavanje i smanjenje obveza kluba nakon 15. veljače, odnosno utakmice četvrtfinala Kupa Krešimira Ćosića protiv Cibone. Za sada je postignut dogovor s igračima da ne raskidaju ugovore do tada, da se pričeka eventualno razrješenje situacije u Gradskom vijeću ili oko pronalaska sponzora, nakon čega će postupiti onako kako ga zakon obvezuje.

- S igračima se ušlo u treću plaću zaostatka, radnoj zajednici kasni dva mjeseca. Zahvaljujem treneru Danijelu Jusupu na fenomenalnim igrama iznad svih naših očekivanja, na ostvarenom cilju ostanka u ABA ligi kojeg smo već sada izborili. Zna se zašto je on došao za trenera, jer ima svoj know how u ovakvim situacijama besparice i pravo je čudo što smo se u ovoj situaciji našli već sada a ne u 11. mjesecu. Dobili smo uvjeravanja igrača da u sljedećih 15 dana neće biti izvanrednih situacija, ostat ćemo okupljeni do utakmice Krešinog kupa a nakon toga ćemo vidjeti, kaže Gunjević.

Jedan od onih igrača koji „sutra može otići" je Luka Božić, koji je prije 16 dana podnio pisani zahtjev za isplatom zaostalih plaća, koji je istekao jučer. Unatoč tome on i dalje ostaje s momčadi.

- Mjesečni izdaci za prvu momčad su oko 50 tisuća eura bruto, za radnu zajednicu u kojoj je 16 zaposlenika, uključujući i mene, oko 30 tisuća eura. Radi se na privlačenju sponzora, strateškim sponzorstvima, zahvaljujući njima u klub je u prosincu ušlo 100.000 eura i isplaćena je jedna plaća. Ali sponzori se ne žele vezati uz negativne priče, ludilo koje povremeno vlada oko kluba i ja iskreno mogu reći, da sam privatnik ni lipe ne bih dao u klub. Ljudi koji ulažu u klub su entuzijasti i još jednom im hvala na tome. Klub ne funkcionira zbog politike nego isključivo zbog sponzora. Ne znam što se očekuje od mene, da pronađem 1,5 milijun eura nakon što smo ostali bez milijun eura koje smo trebali dobiti od vlasnika u zadnjih godinu dana. Nakon Kupa će biti drugačije, ja sam odgovorna osoba ako klub ode u stečaj, nije kazneno odgovoran ni Nadzorni odbor niti bilo tko drugi. Rezat će se sve, i Jazine, i grijanje, struja, ugovori s igračima, sve.

- Netko me u 6. mjesec stavljao u koš s politikom, ali ja sam tu bio od 2013. do 2016. kada je HDZ bio na vlasti, 2017. se javio za direktora. Ja sam tu sada jer se nitko nije htio javiti na ovu poziciju. Pozivam Nadzorni odbor da me smijeni ako ima ikoga tko bi radio ovaj posao.