U Gradu Zadru danas su otvorene ponude za rekonstrukciju i izgradnju prometnica spoja UPU Vidikovac II i ulice Put Bokanjca, kao nastavak uređene prometnice kojom je Put Bokanjca spojen s Ulicom Jurja Križanića.

Za radove procijenjene vrijednosti 3,5 milijuna kuna pristigle su ponude u eurima, a najniža je ona Vodoinstalacije, koja bi posao obavila za 408.322 eura, odnosno nešto više od 3 milijuna kuna. Preostala tri ponuđača - Tim d.o.o., Strabag i Diklo gradnja - dala su ponude u rasponu od 5 tisuća eura, svi na oko 3,3 milijuna kuna.

Povjerenstvo neće žuriti s odabirom najpovoljnije ponude, kako bi se pokušao izbjeći slučaj kakav je bio s natječajem za rekonstrukciju Ulicu Admirala Jakova Šubića od Cezana, koji je pao zbog krize u Gradskom vijeću i obustavljenog izvršavanja gradskog proračuna. U ovom trenutku, naime, grad ne može ugovarati nove projekte, makar za njih imao ranije raspisan natječaj, što znači da nema pozicije s koje bi se projekt mogao financirati. Kako je rok za Cezanovu istekao, povjerenstvo je moralo donijeti odluku da se natječaj poništi.

U slučaju rekonstrukcije ovih ulica rok je srećom, zbog složenosti predmeta nabave, postavljen na znatno duži rok od uobičajenih 30 dana. Grad Zadar je obvezan u pisanom obliku donijeti odluku o odabiru ili poništenju u roku od 90 dana od dana isteka roka za dostavu ponuda, odnosno do 30. travnja.

Ako se do tada razriješi kriza u Gradskom vijeću, potpisat će se ugovor s najboljim ponuditeljem, ili će i ovaj posao propasti poput rekonstrukcije Ulice Admirala Jakova Šubića od Cezana .