U povodu svetkovine sv. Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara, u stankovačkom domu održana je 26. degustacija vina u Stankovcima „Vinkovo 2023„. Dom kulture bio je pretijesan za sve ljubitelje dobre kapljice, koji su došli u tako velikom broju na ovu vrhunsku organiziranu i tradicionalnu manifestaciju kvalitetnih vina. Nakon dvogodišnje stanke ljudi su jedva čekali da se uz dobru kapljicu mogu družiti, razmijeniti mišljenja o vinu i zaboraviti sve probleme iz svakodnevnog života.

Šampioni ovogodišnjeg Vinkova su PZ Maslina i vino te OPG Stjepana Vučemilovića. Merlot PZ Maslina i vino Rade Bobanovića dobio je nagradu za crna vina a Chardonnay Stjepana Vučemilovića nagradu za bijela vina. Rajko Uzelac dobio je nagradu za Maraštinu, koja je po prvi put dodijeljena na ovoj manifestaciji.

U žestokoj konkurenciji prijavljeno je 145 uzoraka. U kategoriji bijelih vina zaprimljeno je 66 uzoraka, od toga je nagrađeno njih 33, sa sedam zlatnih i po 13 srebrnih i brončanih medalja. U kategoriji crnih vina zaprimljeno je 79 uzoraka , a nagrađeno je njih 55, od čega 20 brončanih,18 srebrnih i 17 zlatnih medalja.

Kroz ovu manifestaciju profiltrirali su se vinogradari i vinari koji stalno podižu veliku kvalitetu svojih vina na području Općine Stankovci i širem području Sjeverne Dalmacije. Šime Škaulj, višegodišnji pobjednik s ove manifestacije, dobio je prestižne nagrade na svjetskim izložbama vina u Londonu i New Yorku, a njegova vina se piju na kraljevskim dvorovima Europe. Kako bi svi nazočni ljubitelji dobre kapljice mogli lakše piti i probati vina, organizator je pripremio bogat domjenak. Program je s duhovitim izrekama o vinu sjajno vodio novinar Radio Benkovca Mihovil Mijo-Brkić.