Novi semafor donio je nove probleme na raskrižju Ulice Ante Starčevića s ulicama Petra Skoka i Hrvoja Ćustića. Umjesto da „pametnim" semaforima unaprijede promet i sigurnost vozača i pješaka, nadležni su promijenili režim prolaska kroz semafor, pa samo treba čekati kada će se ponovno događati prometne nesreće zbog kojih je nekada raskrižje opravdano nosilo epitet crne točke.

Što se dogodilo? Prije nekoliko godina prometne nesreće su se događale zbog vozača koji bi skretali lijevo iz dvije sporedne ulice na Bulevar, a kako je zeleno svjetlo bilo istovremeno otvoreno na obje strane, na njih bi naišlo vozilo iz suprotnog smjera. Zbog toga je promijenjen režim paljenja svjetala, pri čemu bi se najprije propuštala sva vozila iz Ulice Petra Skoka, a zatim i vozila iz Hrvoja Ćustića.

Sada je vraćena stara regulacija, sa zelenim svjetlom istovremeno iz oba smjera. Ne samo da se ponavlja opasna situacija iz prijašnjeg stanja, već su vozači s vremenom navikli na novu regulaciju i mogli bismo se kladiti da nećemo dugo čekati prve „žrtve" pametnih prometnih rješenja na Bulevaru.

- Molimo vas napišite nešto prije nego što netko strada!, apel je stanara tog područja, jednog od brojnih vozača koji su zbog novog prometnog režima zvali 112.

U Hrvatskim cestama odmah su reagirali prema izvođačima, angažiranima u sklopu EU projekta ITS - Inteligentni prometni sustav. U Gradu Zadru, koji je nositelj tog projekta zamjene semafora, navode kako su svjesni problema koji je nastupio te se radi na njegovom uklanjanju. Naime, u ožujku je predviđeno preuzimanje sustava s rješenjem zelenog vala na Bulevaru, a dok se to ne dogodi zatražit će povratak režima otvaranja na prijašnje postavke, s odvojenim polascima iz dviju ulica koje se spajaju na Bulevar.