Nakon brojnih prigovora vozača, izvršeno je reprogramiranje novih semaforskih uređaja na raskrižju ulica Ante Starčevića, Petra Skoka i Hrvoja Ćustića.

Naime, u sklopu EU projekta skraćenog naziva ITS (Inteligentni prometni sustav), čiji je nositelj Grad Zadar, provodi se ažuriranje semaforskih 17 semaforiziranih raskrižja sa zastarjelom opremom. No nova oprema vratila je stare probleme na Bulevaru, odnosno regulaciju prometa koja uključuje istovremeno upaljeno zeleno svjetlo u oba smjera. Takav prometni režim odbačen je prije nekoliko godina nakon velikog broja prometnih nesreća zbog kojih je to raskrižje nekada opravdano nosilo epitet crne točke.

Na zahtjev Grada Zadra ugovoreni izvođač - zagrebačka tvrtka Semafor sada je ispravila novu-staru situaciju na Bulevaru, no vozači su nam javili kako se isti problem pojavio na raskrižju Puta Murvice i Ulice Franje Tuđmana, kod zgrade policije. Najavljeno je kako će se problem ukloniti tijekom sutrašnjeg dana, a do tada vozači se pozivaju na oprez.

Iz Grada Zadra najavili su kako će sustav biti u punoj funkciji u ožujku, a njime bi se trebali formirati novi "zeleni valovi" i u konačnici smanjiti zagušenja i broj prometnih nesreća.