Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Jure Zubčić reagirao je na izjave državnog tajnika u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josipa Bilavera vezano za donošenje novog Zakona o pomorskom dobru.

Zubčićevo priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Državni tajnik Bilaver postaje prvak u HDZ-ovom sportu laganja javnosti. Optužuje druge za stvari za koje je kriv upravo HDZ. Jer je upravo HDZ u Zadarskoj županiji dao pravo ograđivanja na 7 plaža i to prema izvora upravo županijskog upravnog odjela iz kolovoza 2021. godine.

Pa da krenemo redom.

1. Crvena luka
2. Kamp Šimuni
3. Zaton, Turisthotel
4. Borik
5. Pine beach, Pakoštane
6. Sunce hoteli, Starigrad
7. Punta skala

Ukupno je HDZ u Zadarskoj županiji uz suglasnost općina i gradova dozvolio ograđivanje 281.072 metara kvadratnih.

Može državni tajnik Bilaver kriviti druge, ali najveći i isključivo krivac je HDZ jer druge županije, a u nekima je isto HDZ na vlasti, su dodijelili koncesije bez prava ograđivanja. Odluka o naplaćivanju je isključivo u nadležnosti Županijske skupštine i zato je građanima važno kako HDZ u Zadarskoj županiji i državni tajnik Bilaver doživljavaju pomorsko dobro. Dok su drugi, radeći po istom zakonu, odlučili javno dobro ostaviti javnim dobrom, mi u Zadarskoj županiji nismo bili te sreće.

Politiku vidimo kao borbu upravo za javno dobro, pa i u slučaju borbe za pomorsko dobro. Jer politika uistinu može biti drugačija i to se na ovom primjeru bjelodano vidi. Politika treba imati ljudsko lice, a ne lice profita.

Zaključak je vrlo jednostavan. Da je HDZ stranka opasnih namjera smo znali, ali je HDZ Zadarske županije stranka najopasnijih namjera!