Presijecanjem vrpce otvoreni su radovi koje izvodi Kamgrad na gradilištu budućeg hotela s pet zvjezdica Maraska Hyatt i najveće investicije turske Dogus grupacije u Hrvatskoj.

- Vidimo se na otvaranju 2024. godine, još jednom je poručio vlasnik i predsjednik Uprave Dogusa Ferit Şahenk. Ministrica turizma Nikolina Brnjac prije toga mu je na engleskom jeziku poručila da se nada kako će se njegova najava ostvariti dogodine kao jedan od najvećih investicija u Zadru.

Vlasnik Dogusa upitan je i za garanciju u odnosu na najavu iz 2016. godine kada je na istom mjestu održana velika fešta. Ovo što vidite iza mene je sigurna garancija, kazao je Şahenk koji je prije toga izjavio kako mu je Zadar drugi dom jer u njemu ima kuću u kojoj je jutros marendao te zahvalio građanima Zadra što su vjerovali u njih.

Ponosan je što on dovodi Hyatt u Hrvatsku kao što je njegov otac svojedobno taj svjetski hotelski lanac Hyatt Regent doveo u Tursku.

I politika gradske vlasti promijenila se današnjim danom jer se gradonačelnik Branko Dukić koji je do sada imao opravdanje za turske investitore koji su odgađali početak investicije, uvjerio da oni misle ozbiljno.

- Rekli smo kako će biti izmjene Plana (DPU Maraska park, op. A) kada počne gradnja hotela. Odluku o tome donosi Gradsko vijeće, a koliko smo vidjeli na posljednjoj prezentaciji, oni su imali pozitivno mišljenje o tome, kazao je Dukić na novinarski upit. Na današnjoj svečanosti, gradonačelnik Zadra progovorio je i na engleskom jeziku i bilo je o.k.

Te izmjene plana odnose se na rezidencijalni uz budući hotel Maraska čime će ukupna investicija biti zaokružena na 120 milijuna eura, kako je to najavio Ferit Şahenk.

Potpredsjednik za razvoj Hyatta, Japanac Takuya Aoyama za svega dva dana naučio je na hrvatskom jeziku svoj kratki govor u kojem je izrazio zadovoljstvo što ponovno surađuju s Dogus grupom.

- Izgradnjom Hyatt Regency Zadar Maraska neće proći nezapaženo na ovoj predivnoj lokaciji i postat će poželjno „go-to" mjesto.

Turski veleposlanik u RH Yavuz Selim Kiran, posebno je čestitao Buraku Baykanu što je nedavno postao predsjednik Udruženja stranih investitora u Hrvatskoj što potvrđuje snagu njihovih ulaganja u čemu prednjači Dogus grupa koja ima 300 svojih kompanija i zapošljava 21 tisuću ljudi. Hotel Maraska će, prema najavi predsjednika Ferit Şahenk, otvoriti 140 novih radnih mjesta.

Na današnjoj fešti Maraske koju su domaćini organizirali uz pomoć zagrebačke agencije „404" koja je donijela i balon- šator na gradilište, bilo je jako puno uzvanika iz Zagreba. Među ostalim, bili su direktor PBZ-a i HBOR-a koji su kreditori projekta. Došao je i Zdenko Zrilić koji je davno Turcima prodao firmu na koju je pisan Marska projekt a ovaj put se pojavio i Zdravko Livaković. Njegova firma D&Z vodi nadzor, a on je od samog početka konzultant turskim investitorima. Iz Beča je došao Zadranin Ivan Akerman koji  je radio s poznatim europskim arhitektom Borisom Podrecom na dizajnu hotela Maraska.