Zagrebačka banka je preko svoje firme za nekretnine od 2020. godine prodavala poslovni prostor od 378 kvadrata za 885 tisuća eura i krajem 2022. godine uspjela ga je prodati po cijeni koja je bankarska tajna.

Novi vlasnik tog iznimno atraktivnog prostora pored crkve sv. Krševana je Optika i Poliklinika Oculus u vlasništvu Damira Kujundžića. Radi se o firmi sa sjedištem u Osijeku koja je taj obiteljski oftalmološki posao započela prije Domovinskog rata.

Oni imaju mrežu po Slavoniji i Baranji, a nakon poslovnice u Zagrebu i Splitu, Zadar im je treća lokacija izvan regionalnih okvira prema zapadu, dok su se na istoku proširili na Beograd i Novi Sad.

Sudeći prema Facebook objavi, Zadar im je veliki iskorak. Radi se o velikom prostoru koji ima povijesnu vrijednost i pod konzervatorskom je zaštitom. Za buduću poslovnicu u Zadru, oglasili su potragu za inženjerem optometrije, majstorom očne optike ili prodavačem s iskustvom rada u optikama.

Zagrebačka banka je prodala taj vrijedan prostor sa sačuvanim povijesnim ostacima i pod zaštitom konzervatora u gradskom središtu. Poslovnicu su preselili na početak Ulice Stjepana Radića gdje su iznajmili prostor kod Grada Zadra.

Optika je čista djelatnost zbog čega novi vlasnici kod prenamjene prostora sigurno neće imati puno posla sa zaštitarima baštine.