Stečajna upraviteljica DInka Trumbić popisala je imovinu nekadašnjeg izdavača Zadrskog lista RTD d.o.o., nad kojim je pokrenut stečaj nakon što su novine prešlo u vlasništvo Novog lista. Nekretnina RTD nema, pokretnina nema, a moguće ja da bi u stečajnom postupku naplatio 17.291 eura, odnosno oko 130 tisuća kuna. Kako je sami trošak postupka oko 15 tisuća eura, jasno je da se on neće ni pokrenuti, budući da za time nitko neće imati interesa.

Bez zaostalih plaća i otpremnina tako će ostati svi oni koji su ugovorno ostali vezani uz RTD, bilo da su prešli u novoosnovani Zadarski tjednik, koji je nastavio s radom u dotadašnjim prostorima zadarskog lista, ili su ostali bez angažmana od prelaska Zadarskog lista novom vlasniku.

Na popisu vjerovnika su i tvrtke koje su iskazale potraživanja od RTD-a. Stečajna upraviteljica osporila je potraživanje bivšeg vlasnika JOJ MediaHouse od 4,9 milijuna kuna i Novog lista od 2,2 milijuna. Zanimljiva je priča o najvećoj priznatoj tražbini od 1,1 milijun kuna Dinos građenja, koje je dalo pozajmicu Zadarskom listu u vrijeme kada se u vlasništvo pokušao vratiti Reno Sinovčić. Investicija je propala, Dinos je tražio povrat pozajmice, no vlasnik Nenad Bukovec u međuvremenu je bio protagonist afere u zagrebačkoj gradskoj upravi te je počinio samoubojstvo. Nije zanemariv iznos duga Tankerskoj plovidbi za najam bivšeg prostora od 221 tisuću kuna.

Što se tiče same imovine, ostaje nejasno što se dogodilo s uredskom opremom, računalima i serverom. Automobil VW UP! iz 2014. godine i motocikl Piaggio Typhoon iz 2015. godine cesijom su preneseni na Sarag, i to mjesec dana prije nego je Novi list preuzeo novine i smijenio dotadašnju upravu RTD-a koja je potpisala ugovor kojim automobil i skuter prodaje Saragu za 13.000 kuna, iako je tržišna vrijednost samog automobila iz tog godišta oko 50 tisuća kuna.

Popis priznatih obveza RTD-a na kraju iznosi 1,5 milijuna kuna, očekivana zarada nakon odbitka troškova provođenja tečaja oko 2 tisuće eura, tako da je teško vjerovati da će netko iskazati interes i uplatiti iznos potreban za njegovo provođenje.