U Policijskom centru „Franko Lisica", u sjedištu Policijske uprave zadarske otkrivena je spomen ploča na objektu streljane koja će nositi ime „Streljana hrvatskog redarstvenika Ivice Kapetanovića" u spomen na preminulog instruktora specijalističke obuke u jedinici Specijalnoj jedinici policije.

Ivica Kapetanović, Prvi hrvatski redarstvenik i pripadnik Specijalne jedinice policije Poskoci, bio je djelatnik Ministarstva unutarnjih poslova Policijske uprave zadarske od 05.08.1990. godine do 21.01.1997. godine kada mu je prestala služba zbog odlaska u invalidsku mirovinu.
Sudjelovao je u Domovinskom ratu i neposrednoj obrani suvereniteta Republike Hrvatske, u svojstvu aktivnog pripadnika Specijalne jedinice policije Poskoci, raspoređenog na radno mjesto policijski službenik - instruktor specijalističke obuke u Specijalnoj jedinici policije.

Prije 30 godina na Velebitu, tijekom Vojno-redarstvene akcije „Maslenica 93", kao pripadnik Specijalna jedinice policije Poskoci teško je ranjen.
Zbog svog iznimnog doprinosa je odlikovan Spomenicom domovinskog rata, Red Hrvatskog križa i Spomenicom domovinske zahvalnosti.
 
Spomen ploču, u nazočnosti članova obitelji, načelnika policijske uprave Antona Dražine sa suradnicima, zapovjednika postrojbe Đure Župana i Nikole Šindije, te mnogobrojnih pripadnika „Poskoka", suboraca i prijatelja, otkrile su kćeri preminulog hrvatskog redarstvenika.

„ Hrabri ljudi kao što je Kapetan, svojim su djelima i svojom krvlju označili ovo hrvatsko tlo. I to nadilazi svaku našu mogućnost da tome nešto dodamo ili oduzmemo.
Ne zaboravimo, Hrvatska nije slučajno nastala, nastala je na patnji, nastala je na boli, nastala je na žrtvi, nastala je na ljubavi koju je hrvatski branitelj spojio sa hrabrošću.
Među rijetkim smo narodima u svijetu koji se mogu pohvaliti da su imali redarstvene snage Specijalne policije kao što smo mi Poskoci, koji smo iako slabo naoružani, odlučno i nepokolebljivo stali pred srbočetničkog agresora, a kasnije u najvažnijim trenucima sudjelovali u pobjedi za slobodu svoje domovine Hrvatske, kazao je načelnik Dražina koji je bio pripadnik Poskoka.

To nasljeđe, ta čast i ugled moraju biti imperativ mladim naraštajima koji dolaze u redove policijske službe, službe za hrvatsku, da svojim svakodnevnim radom u službi, ali i ponašanjem u privatnom životu, štite i pronose vrline hrvatskog branitelja, hrvatskog Poskoka."

Imenovanje streljane priređeno je uoči obilježavanja 30. godišnjice akcije Maslenica.

Operacija je prekretnica u oslobođenju cijele Hrvatske, a uspješnost akcije bila je temeljena na dostignutoj spremnosti i sposobnosti Hrvatske vojske te Specijalne policije u izvođenju borbenih djelovanja, navodi se u priopćenju iz PU zadarske.