Općinski sud u Zadru kaznio je Zadranina s prebivalištem u Glini, odnosno tamošnjoj kaznionici, novčanom kaznom od 4.500 kuna zbog brze vožnje Jadranskom magistralom na ulazu u grad, iz pravca Bibinja. Ova kazna, kao i veći broj kazni koje se u posljednje vrijeme izriču na prekršajnim sudovima, rezultat je postavljanja nadzornih kamera na zadarskim prometnicama.

Prema snimci kamere Cordon M2, on je Ulicom 84. gardijske bojne HV Termiti vozio osobni automobil brzinom od 116 km/h, zbog sigurnosne razlike umanjeno na 104 km/h, ali i dalje daleko iznad propisanih „50 na sat".

On je pred zamolbenim Općinskim sudom u Sisku, najbližim kaznionici u Glini, iznio svoju obranu u kojoj je iskazao da smatra krivim za počinjenje prekršaja. S obzirom da je riječ o nenaseljenom mjestu, odnosno ulasku u Zadar s dvije kolničke trake namijenjene za kretanje vozila u istom smjeru, mislio je da brzina nije ograničena na 50 km/h, već da je dopuštena veća brzina kretanja. Zamolio je da se uzme u obzir da je trenutno na izdržavanju kazne zatvora, nema primanja pa mu je izrečena novčana kazna previsoka te da mu se ne izriče zaštitna mjera jer će mu vozilo, po izlasku iz zatvora, biti potrebno za svakodnevne i poslovne obveze.

Prilikom odmjeravanja visine novčane kazne Sud je okrivljeniku kao olakšavajuću okolnost cijenio iskreno priznanje prekršaja i prethodnu prekršajnu neosuđivanost, a otežavajućih okolnosti nije našao te mu je izrekao novčanu kaznu ispod najniže zakonom propisane.