Karla Labaš, Marina Bolanča Radunović, Davor Jakovac, Vlatka Vučić-Marasović dobitnici su PRO PR Globe Awards za 2022. godinu, izvijestili su iz ove asocijacije. Vlatka Vučić-Marasović voditeljica je Odsjeka za odnose s javnošću Ureda župana i službenica za informiranje Zadarske županije iz Hrvatske.

U skladu s pravilnikom PRO PR GLOBE Awards, a nakon procesa nominacija, nagrađeno je ukupno 25 renomiranih stučnjaka na području odnosa s javnošću iz 12 zemalja. Dodjela priznanja održat će se u sklopu svečane večere, 5. svibnja ove godine u Hotelu Jezero na Plitvičkim jezerima, gdje se održava i 20. jubilarno izdanje PRO PR Konferencije.

PRO PR GLOBE Awards jedini je program nagrađivanja pojedinaca, koji svojim radom doprinose boljoj percepciji pozicioniranja profesije odnosa s javnošću na globalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. Ovo je jedinstveni program nagrađivanja, fokusiran na dodjelu priznanja pojedincima, a ne projektima. Specifičan je i po tome što je namijenjen pojedincima, koji su u suradnji sa svojim timovima i suradnicima, vodeći se za etikom poslovanja i standardima struke, uspjeli ostaviti trag na području odnosa s javnošću.

Povjerenstvo, koje uključuje bivše dobitnike ove nagrade i članove organizacijskog odbora, odlučuje o dobitnicima na temelju podataka prikupljenih nakon postupka nominacije, što uključuje: pregled biografije, medijske objave i druge relevantne javne izvore informacija koje mogu potvrditi vjerodostojnost i stručnost kandidata u procesu nominacije i odabira za PRO PR GLOBE Awards.

Od 2017. godine, PRO PR GLOBE Awards jedini je program dodjele nagrada u kojem pobjednike nominiraju i četiri svjetske komunikacijske udruge: International Public Relations Association (Međunarodna udruga za odnose s javnošću) - IPRA, International Communication Consulting Organisation (Međunarodna organizacija za komunikacijsko savjetovanje) - ICCO, The Public Relations and Communications Association (Udruga za odnose s javnošću i komunikaciju) - PRCA i Chartered Institute of Public Relations (Ovlašteni institut za odnose s javnošću) - CIPR. U sklopu PRO PR GLOBE Awards, dodijelit će se tradicionalno i priznanja PRO PR Vision City, PRO PR Vision Manager i Infigo Award za poseban doprinos razvoju upravljanja komunikacijama.