Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u prometu usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća s teško ozlijeđenim i poginulim.

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 13. siječnja do 16. siječnja 2023. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 96 prekršaja od čega 10 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Rerkoder vikenda je 53-godišnjak koje su službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili tijekom kontrole prometa, u nedjelju, 15. siječnja 2023. godine u 00.55 sati u Ulici dr. Franje Tuđmana u Zadru. Utvrđeno je kako je za volan sjeo pod pod utjecajem alkohola od 1,48 g/kg. Isključen je iz prometa te prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Evidentirano je i 17 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te 3 prekršaja zbog upravljanja vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole, tj. bez važećeg tehničkog pregleda.

Iz prometa je isključeno 11 vozača i 4 vozila. Tijekom vikenda dogodilo se 6 prometnih nesreća, u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.