Loše stanje vatrogasne postaje u Gaženici jedna je od rijetkih stvari koje su argumentirali iz Udruge sindikata profesionalnih vatrogasaca Republike Hrvatske. Na svojim su stranicama nedavno objavili, a danas medijima poslali fotografije na kojima su vidljivi crni zidovi postaje te namještaj i tuš u raspadajućem stanju. Svakako, neadekvatni uvjeti za 27 vatrogasaca kojima su te prostorije drugi dom.

- Dostavljamo vam i nekoliko nama dostupnih fotografija „jedne moderne vatrogasne postrojbe priobalne Hrvatske 21. stoljeća". Ustanovili smo probleme, obavijestili smo i obavijestiti ćemo sve nadležne institucije zadužene za stanje sigurnosti zaposlenika i operativne spremnosti vatrogasaca kako u JVP Zadar tako i drugim postrojbama u Hrvatskoj. Cilj nam je i zadatak dovođenje reda u Hrvatsko vatrogastvo zajedno sa predstavnicima lokalne zajednice, HVZ-om i drugim nadležnim institucijama jer je sigurnost vatrogasaca, njihova opremljenost i educiranost najvažniji segment sigurnosti zajednice, poručio je danas Goran Hibler, zamjenik predsjednika USPVRH-a.

Zapovjednik JVP-a Zadar Željko Šoša priznao je problem.

- Radi se o prostoru kojeg Grad Zadar još uvijek nije prepisao na sebe nego je državni i tu ulažemo onoliko koliko je potrebno za normalni život. Garaže nisu ožbukane i uređene jer ne možemo ulagati u tuđi prostor, rekao je Šoša na jučerašnjoj konferenciji za medije.

S druge strane, u postaji Centar uvjeti su, prema njegovim riječima, idealni.

- Garaže su uređene, u svakoj sobi imaju klimu, tu je i pet televizija..., nabrojao je zapovjednik JVP-a koji se ovih dana suočava s kritikama.