Predsjednik zadarskog HDZ-a Šime Erlić prisegnuo je za novog ministra regionalnog razvoja i EU fondova nakon što je danas u Hrvatskom saboru dobio podršku 77 od ukupno 129 zastupnika. Njih 51 bio je protiv, dok je jedan bio suzdržan.

Uz Erlića danas je imenovan i novi ministar graditeljstva i prostornog uređenja Branko Bačić, a obojica su bila izložena kritikama oporbe.

- Imena se mijenjaju, a nema rezultata u obnovi Banovine. Slično je i s fondovima EU. Prema podacima Europskog revizorskog suda, Hrvatska je na začelju po iskorištavanju EU fondova. Što znamo o novim ministrima? Dolazi nam ministar koji je jučer kao svoje predstavio naše ideje protiv kojih dvije godine glasao kao zastupnik. Ovaj drugi nije još ni zasjeo u ministarsku fotelju, a već je pod paskom OLAF-a i drugih tijela koje ga istražuju. To je realnost hrvatske Vlade, imena se mijenjaju, a program i način rada ostaju isti, istaknuo je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Od kritika odjeknula je i ona Mostovog Nina Raspudića koji smatra kako je smjena dosadašnje ministrice regionalnog razvoja i EU fondova Nataše Tramišak rezultat unutarnjih odnosa u HDZ-u kojih je, prema njegovim riječima, cijela Hrvatska postala talac.

- U šali bismo mogli reći da su trenutno dvije najopasnije žene na svijetu bivša ministrica Tramišak i Shakira i da ste nam izborom gospodina Erlića dali Twingo umjesto Ferrarija, ali se nećemo šaliti jer je situacija vrlo opasna i vrijeme je izgubljeno, rekao je Raspudić.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković poželio je novim ministrima puno uspjeha u radu na dobrobit svih građana.