Odabir izvođača, koji će preurediti ljekarnu Dr. Edvin Andrović na Putu Petrića, postao je konačan nakon što je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odbila jedinu žalbu koja je pristigla u roku predviđenom za to.

Državnoj komisiji obratio se Hapilan iz Splita koji je na javni natječaj zdravstvene ustanove Ljekarna Zadar dostavio najnižu među četiri pristigle ponude, u iznosu od 1.845.240 kuna. No ponuda je u startu odbačena jer nisu priložili jamstvo za njezinu ozbiljnost, što je Povjerenstvo ocijenilo kao neotklonjiv nedostatak.

Sličan se scenarij odigrao i u Državnoj komisiji koja je žalbu Hapilana odbacila kao neurednu jer su utvrdili da iz te splitske firme nisu uplatili naknadu za pokretanje žalbenog postupka, koja je propisana u iznosu od 0,5% procijenjene vrijednosti nabave. U ovom slučaju ona je iznosila 2,6 milijuna kuna pa su trebali uplatiti 13 tisuća kuna.

Odabrani izvođač tako ostaje tvrtka Šprajc THD iz Slavonskog Broda s ponudom od 1.899.398 kuna bez PDV-a. Oni su već radili za Ljekarne Zadar na adaptaciji apoteke Jadran.

Radovi na adaptaciji ljekarne Dr. Edvin Andrović trajat će pola godine. Prema projektu Igora Pedišića, mijenjat će se raspored prostorija, dok će gabariti ostati isti.