SDP je objavio ime svog kandidata za načelnika Općine Starigrad na prijevremenim izborima 12. veljače, sazvanima nakon što je dosadašnji načelnik Krste Ramić morao podnijeti ostavku zbog pravomoćne presude za davanje lažnog iskaza.

Kandidat SDP-a je Zlatko Marasović, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Paklenica koji je na posljednjim lokalnim izborima bio u utrci za mjesto župana Zadarske županije.

- Starigrad je u fokus javnosti nažalost došao samo po kaznenim djelima bivšeg načelnika. Naš cilj je da fokus javnosti u Starigradu budu razvojni projekti. U predizbornoj kampanji koja nam slijedi iznijet ćemo odrednice programa u kojem ćemo se zalagati da cijelo Podgorje dobije vodovodnu i kanalizacijsku mrežu što su osnovni uvjeti za život. Realizacija sportske dvorane, koju su toliko puta obećali, bit će naš prioritet. Starigradu i okolnim mjestima je prije svega potreban pošten načelnik koji se vodi javnim, a ne privatnim interesom. Takvog kandidata i nudimo građanima!, poručuju iz Županijske organizacije SDP-a.

Podsjetimo, protukandidat iz redova HDZ-a bit će mu Marin Čavić.