Ponovno je odgođeno suđenje protiv bivšeg gradskog vijećnika i vlasnika VOX medija Rena Sinovčića i još 7 osoba obuhvaćenih aferom Ribar.

- Rasprava je odgođena zbog preseljenja, odnosno povratka u prostore Županijskog suda u Zagrebu, Zrinjevac 5, rekao nam je sudac Krešimir Devčić, glasnogovornik tog suda koji se prije gotovo tri godine preselio u Ilicu nakon što je veliki potres oštetio njihovu zgradu na Zrinjevcu.

Upravo je potres, uz pandemiju, bio razlog za jednogodišnji zastoj u ovom predmetu. No na novo ročište ipak se neće toliko dugo čekati jer je ostao termin u srijedu, 18. siječnja u 9 sati, kada su najavljene završne riječi. Taj čin u kojem će se izjasniti opunomoćenici obrane te optužbe završnica je za donošenje sudske odluke u postupku koji ulazi u osmu godinu.

Podsjetimo, radi se o prvoj USKOK-ovoj istrazi neke predstečajne nagodbe. Optužnicom, koja se temelji na zlouporabi položaja i ovlasti, uz Sinovčića obuhvaćeni su poreznici i čelnici Nogometnog kluba Zadar. Sinovčiću se stavlja na teret da je u predstečajnoj nagodbi medijske kuće VOX u njegovu vlasništvu, ali i na štetu NK Zadra, sa suoptuženicima nezakonito stekao više od 120 milijuna kuna. Na optuženičkoj klupi uz njega sjede bivši pročelnik Porezne uprave Zadar Vjekoslav Jurlina, njegova nasljednica Stoja Mučaji, poreznici Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić te bivši direktori NK Zadar Novica Erlić i Dalibor Zebić.