Od početka ovog tjedna na Novom Bokanjcu vlada prometni kolaps kakvog ne pamte ni mještani tog gradskog predjela, koji su već naviknuti na zastoje u prometu izazvane radovima na izgradnji kanalizacijske mreže.

U "rush houru" Ulica Franje Fanceva doslovno se pretvara u kolonu vozila, a situacija nije puno bolja ni u ostatku dana.

Gužve su veće nego ikad prije jer je, nakon blagdanske pauze za građevinare, na ovu dionicu prebačen kompletan promet sa sjevera. Naime, napretkom radova na Putu Vrela zatvoren je drugi spoj Bokanjca i Novog Bokanjca, dok se na ovom dijelu promet odvija uz posebnu regulaciju koja uključuje pokretni semafor za propuštanje vozila u jednom smjeru. Vozači su nervozni i nitko ih ne može kriviti jer, među ostalim, nisu dobili ni obavijest o novonastaloj situaciji u prometu.

U Odvodnji, koja je nositelj radova na aglomeraciji, ipak imaju dobru vijest za vozače.

- Svi radovi na sustavu u Ulici Franje Fanceva trebali bi biti gotovi zaključno sa subotom pa će se od sljedećeg tjedna ponovno uspostaviti dvosmjeran promet prema Novom Bokanjcu bez semafora. Promet će i dalje biti usporen, ali ne bi trebalo više biti takvih gužvi, istaknuo je zamjenik direktora Odvodnje Ante Pedisić koji nema nikakve zamjerke na rad izvođača Strabaga, čiji su djelatnici na terenu u kasnim poslijepodnevnim satima te subotom kako bi što prije završili taj veliki zahvat.

Tako su došli na 94 % izvršenih radova na ugradnji cjevovoda. Završetkom spoja u Ulici Franje Fanceva, uz Tribanjsku ulicu, bit će gotovi svi iskopi na Novom Bokanjcu.