Natječaj Hrvatskih autocesta za odmorište Marune nije privukao interes investitora koji bi udahnuli novi život ""Velebitskoj kraljici".

Radi se o nikad dovršenoj investiciji Mladena Nekića, javnosti poznatijeg kao hrvatskog kralja pršuta, a iza koje je ostao nedovršeni i napušteni hotel te restoran na ulazu u južni portal tunela Sveti Rok. Nova sudbina tog objekta na autocesti A1 trebala je biti poznata prvog dana prosinca, ali HAC je natječaj produžio do početka nove godine. No ponuda nije stigla ni u produžecima.

- Za navedeni postupak javnog nadmetanja, do roka za dostavu ponuda nije pristigla niti jedna ponuda te će postupak biti poništen, u kratkom nam je roku odgovorila glasnogovornica Andrea Vrsaljko.

U vrlo kratkom roku, prema njezinoj najavi, Hrvatske autoceste planiraju ponovno provesti javno nadmetanje za istu lokaciju. S obzirom da će to biti već treći takav natječaj, a pitanje je hoće li biti i treća sreća, u HAC-u bi trebali razmisliti o promjeni uvjeta za privlačenje investitora.

Prema sadašnjim uvjetima, cestovno zemljište površine 1.973,59 m2 daje se u koncesiju na 25 godina, tijekom kojih će izabrani investitor HAC-u uplaćivati 41.598,21 kuna mjesečne zakupnine. Po sklapanju ugovora počet će teći rok od godine i pol dana za dovršetak izgradnje I. faze objekta te početak obavljanja djelatnosti smještaja, trgovine i ugostiteljstva. U istom roku investitori moraju ukloniti drugu fazu objekta koja se odnosi na dodatne smještajne kapacitete za koje, kako ističu iz HAC-a, nema interesa niti potrebe te čija izgradnja nije opravdana potražnjom korisnika autoceste.