Devetorica od ukupno 12 optuženih navijača proglašeni su krivima za nered kojeg su izazvali na nogometnoj utakmici NK Novalja i NK Plitvice, koja se na otoku Pagu igrala u svibnju 2021. godine.

Domaći navijači kažnjeni su sa po 600 kuna jer su gostujuće nazivali „ličkim pičkama", a ovi su im na jednak način uzvraćali, nazivajući ih „novaljskim pičkama". Policija je u prijavi navela i kako je nekoliko navijača Novalje potrčalo za gostujućim navijačima u šumu koja se nalazi nasuprot stadiona, gdje je došlo do fizičkog sukoba, ali to nije uzeto u razmatranje, jer se nije radilo o sukobu na javnom mjestu.

Dio okrivljenika priznao je na saslušanju krivnju, a trojica koji su to negirala na kraju su oslobođeni, jer policajac nije mogao potvrditi da je pojedinačno baš svakoga od njih čuo da izvikuje uvrede. Gostujući navijači koji su potvrdili incident svjedočili su kako je bilo međusobnog vrijeđanja, a kada su vidjeli da novaljski navijači idu prema njima htjeli su izbjeći sukob. Međutim, 15-ak novaljskih navijača ih je sustiglo nadomak šumice u blizini stadiona i počelo ih tući. Neki su zadobili ozljede, čak i slomljena rebra, pa smatraju da je bila riječ o samoobrani.

Petorica od navijača koji su sudjelovali u incidentu oslobođeni su od plaćanja kazne jer su zadobili ozljede nakon verbalnog narušavanja javnog reda i mira (slomljena rebra, izbijeni zubi...), pa sud drži da njihovo kažnjavanje obzirom na zadobivanje ozljeda nije potrebno radi ostvarenja svrhe kažnjavanja.

Inače, utakmica 1. županijske Ličko-senjske lige je završila pobjedom Novalje 3:1, a navijačkim neredima prethodili su sukobi na terenu, pri čemu je sudac dijelio i crvene kartone.