Gradonačelnik Zadra Branko Dukić nije jedini koji je donio odluku o obustavi proračuna za sljedeću godinu. Iz Općine Vir javljaju kako je isto danas učinio i načelnik Marino Radović.

On je baš kao i Dukić nakon toga pozvao vijećnike da u roku od 8 dana otklone uočene nedostatke, odnosno 13 usvojenih amandmana koji, kako tvrdi, nisu u skladu sa zakonom.

- Ovo nije politička odluka, nego rezultat rada Općinskog vijeća. Na sjednici smo vijećnike novoformirane većine upozoravali kako su amandmani upitne zakonitosti, a njihovim izglasavanjem dovedeno je u pitanje funkcioniranje općinskog i komunalnog sustava te egzistencija djelatnika općinskog sustava, odnosno isplata plaća za više od 200 virskih obitelji. Tim je amandmanima većina u Općinskom vijeću zapravo blokirala rad svih udruga iz područja kulture, sporta i humanitarnog rada te stavila pod veliki upitnik plaćanje tekućih troškova održavanja komunalnog sustava, kao što su javna rasvjeta, održavanje prometnica, čišćenje javnih površina i slično. Pod znakom pitanja je isplata svih socijalnih davanja prema djeci, mladima, učenicima, studentima, umirovljenicima i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Ugrožen je cjelokupan život u Viru, dramatično među ostalim poručuje načelnik Radović. 

Za amandmane su glasali predstavnici nove većine u Općinskom vijeću (DP, HDZ, Most, SDP, Nezavisna lista / Vir bez podjela) Josip Bašić, Veseljko Orlić, Šime Vučetić, Šime Buškulić, Vesela Vučetić, Jadranka Okreša i Frane Vučetić, dok su protiv bili predstavnici Nezavisne liste Antonio Vučetić, Srđan Liverić, Igor Blažević, Rajko Radović, Ivana Radović i Goran Vicković.