Skupština vjerovnika tvrtke Centar, investitora stambeno-poslovnog bloka tvornice kruha, nad kojim je proglašen stečaj, odlučila je o prodaji nekretnina kako bi se namirila potraživanja vjerovnika.

Najveći među njima je Porezna uprava s potraživanjem od 2 milijuna kuna, dok je Block projektu Željka Predovana, jednom od suvlasnika firme, priznata tražbina od 1,3 milijuna kuna.

Na prodaji će biti 34 parkirna mjesta u garaži i vani, ukupne procijenjene vrijednosti 4,1 milijun kuna bez PDV-a. Radi se o garažnim mjestima u troetažnom podzemlju stambeno-poslovnog kompleksa kao i natkrivenim mjestima u okolišu. Parkirna mjesta će se, prema prijedlogu stečajne upraviteljice, unovčavati pojedinačno, po načelu "viđeno - kupljeno", uz obvezu kupca na plaćanje svih poreza i troškova povezanih sa prodajom.

Na elektroničkoj prodaji, koja se odvija preko FINA-e, naći se i neki skladišni prostori.

Za sada je iz prodaje izuzeta trafostanica, procijenjene vrijednosti 212 tisuća kuna jer je to tražio HEP.

Stečajna upraviteljica Ivanka Bosotina na očitovanje razlučnog vjerovnika Financijske agencije Zagreb i eventualnog izlučnog vjerovnika HEP-Operatora distribucijskog sustava d.o.o. Zagreb navodi da se za sada predmetne nekretnine ne prodaju dok se ne razjasni kompletna situacija. FINA je tražila da se iz prodaje izuzmu tri parkirna mjesta jer ona već imaju vlasnike. Međutim i taj postupak je zaustavio razlučni vjerovnik koji će se kao i ostali podmiriti ako dražba bude uspješna.