Iako teoretski postoji mogućnost sazivanja izvanredne sjednice Gradskog vijeća u četvrtak, makar i elektronskim putem, predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić svjestan je da do toga neće doći. Na toj sjednici predlagatelji spornih 16 amandmana koje je gradska vlast proglasila nezakonitim i tražila da se ispravi, trebali su od njih odustati, a gradonačelnik Branko Dukić dao im je rok od osam dana.

- Razgovarao sam s predlagateljima amandmana kao i sa SDP-om i oni pristaju da se izvrši nadzor nad odlukom o obustavi proračuna koju je donio gradonačelnik Zadra. Ne vjerujem da će se oni predomisliti. Uostalom, ne mogu sazvati sjednicu Gradskog vijeća na kojoj neće biti kvoruma, rekao je Vučetić.

Za predsjednika Gradskog vijeća ovakav ishod u kojem će sud donijeti rješenje, politički je najpovoljnije.

- U situaciji u kojoj oni prijete i zastrašuju građane da neće dobiti plaće, Odluka o privremenom financiranju koja je zakoniti slijed novonastale situacije, pokazat će se da je to bila obmana vladajućih, ustvrdio je Vučetić.

Najnoviji primjer toga kao i pritiska javnosti je cirkularno pismo koje potpisuje Gradonačelnik Branko Dukić a upućeno je svima koji su na Gradskom proračunu, zaposlenici gradske uprave te ustanova koji su u riznici a zbog čega je „napuhan" iznos proračuna Grada Zadra. U njemu se među ostalim navodi "Odluka koju su donijeli je moguće plod neznanja, ali i političke volje, no ona nije protiv mene ni protiv HDZ-a. Ovo je odluka protiv svih građana kojima su po prvi put u novijoj povijesti grada ugrozili ostvarivanje prava. Želim da znate kako je gradska uprava u stalnom kontaktu s resornim ministarstvima i pravnim stručnjacima ne bismo li ovu situaciju razriješili u najkraćem roku i kako biste, između ostalog, i vi dobili svoje plaće, poručio je Dukić u tom pismu apelirajući na zdravu pamet „neposlušnih" vijećnika.