Korisnica gradskog prijevoza požalila se kako je Liburnija prije nekog vremena ukinula jeftiniju kartu za dva smjera bez uvođenja alternativnog popusta. To znači da je već neko vrijeme u gradskom prijevozu moguće putovati samo u jednom smjeru po cijeni od 12 kuna, dok karata u dva smjera nema u prodaji. One su se nekada prodavale po 16 kuna, a kada je Liburnija podignula cijenu jednog smjera na 12 kuna postavljena je cijena od 20 kuna za dva smjera. Međutim, te karte nikada nisu stigle u prodaju.

Voditelj prometno-operativnog odjela Liburnije Slobodan Erslan kaže kako je prodaja privremeno obustavljena zbog novog sustava ticketinga, odnosno prodaje karata, te će se karte za dva smjera po cijeni od postavljenih 20 kuna (2,65 eura?), vratiti nakon njegove implementacije, vrlo brzo.

- Morali smo napraviti određene predradnje poput povlačenja postojećih karata i integriranja u novi sustav. Ubuduće će olakšati prodaja karata za dva smjera, jer će se moći kupiti i kod vozača, najavljuje Erslan.

Čitateljici nisu sporne samo karte, već i dinamika prijevoza.

- Linije su toliko traljave i rijetke da treba dugo vremena proći od polaska do dolaska na cilj ,bojim se da toga nema niti u zaostalim dijelovima Zemlje. S pokazima (radničkim kartama) teško se može doći na posao jer nema autobusnih linija(naročito jutarnjih), a o vikendima ne treba pričati. Vratiti se kući još je teže. Kažu da firma nema novca. Je li to stvarno tako? Bojim se da nije. Između ostalog financiramo ih kroz prirez. Izgleda da njima nikad nije dosta, kaže čitateljica.