U običaju političara koji posjećuju rodilište, vijest o prvorođenom zadarskom djetetu u 2023. godini gotovo se poklopila s dolaskom čestitara - župana Božidara Longina.

Tek danas u 12.45 sati rođena je djevojčica dužine 49 centimetara, težine skoro tri kile. Majka rodilje bila je sretnica u porodu svog drugog djeteta do kojeg je došlo 15 dana ranije u obitelj Vukorepa. Došli smo 15 minuta prije poroda u rodilište, kazao je otac koji nije krio zadovoljstvo takvim raspletom.

Ovo je sretan porod, ustvrdilo je osoblje u dežurstvu zadarskog rodilišta u kojem je novogodišnja noć prošla mirno. Jedva su, kažu, stigli upisati rodilju prije nego je došlo do porođaja. A ni roditelji, majka iz Zagreba i otac iz Zadra, nisu se stigli odlučiti za ime prvog zadarskog djeteta u 2023. godini.

Na prvi pogled sve je u redu, rekla je neonatologinja dr. Linda Pavić kroz čije ruke prolaze sva ta novorođena djeca prije prave kontrole.

Do tada podatak da je lani rođeno 1491 dijete, od čega je bilo 20 blizanaca. Godinu dana ranije rođeno je 1595 djece u zadarskom rodilištu, izvijestila je voditeljica dr. Marija Palada Krpina.

Svima njima te svim Zadranima sretnu novu godinu poželio je župan Božidar Longin uz prigodne darove Zadarske županije.