U očekivanju najavljenog nastavka uređenja plaže Kolovare, Detaljnog plana uređenja koji se još nije počeo ni raditi, te koncesijskog odobrenja, odnosno dozvole i za polurazrušeno područje ugostiteljskog objekta, snimili smo stanje gradskog kupališta u zimskom periodu.

Kolovare koje su iz Županije date u koncesiju Gradu Zadru, a oni tu obavezu proslijedili Obali i lučicama, gradske komunalne službe baš i ne održavaju zimi. Dokaz tome je ovaj tepih kojeg je netko odbacio ili nekome služi i vjerojatno će se raspasti prije nego se pokupi.

Unatoč tome što su iz Nasada obavili dio uređenja uz plažu pa su zasadili nova stabla za koje će trebati remena da zazelene. No nisu znali tko je ostavio bager i iskopao susjedni dio površine.

Odgovor smo tražili u Gradu Zadru te Obali i lučicama iz kojih je jučer stigla informacija u jednoj rečenici.

- Na plaži Kolovare uređuju se kaskade kao sunčališta, skida se jalova zemlja i stavlja dijelom oblutak, a dijelom zemlja koja će se zatravit, toliko su napisali iz Obale i lučica na znanje zadarskoj javnosti.

Tko izvodi radove i zašto se ovaj tjedan nisu izvodili, to ćemo pitati u 2023. godini kao i za malo više informacija o tom zahvatu za koji se nadležni iz gradske uprave nisu oglasili. Do tada prizori iz fotogalerije Tomija Burčula.