Dječji novogodišnji program na Trgu stvorio je šušur kakav se očekuje za zadnji dan stare 2022. godine koja je u zadarskom sjedištu ispraćena pomalo sa sjetom.

Daleko je to od one gužve i buke koja je bila za Badnjak, ali su barem bili mogući slučajni susreti, a osobito viđenja s onim Zadranima koji su za blagdane došli u rodni grad.

Zadar su, sudeći prema grupama i pojedincima, u znatno većem broju posjetili turisti koji su se mogli vidjeti na rivi, Forumu ili Kalelargi.

Na Trgu Petra Zoranića svirao je Black Coffee s prigodnim repertoarom za dan u kojem završava jedna godina.

Lokaliteti koji su inače u žiži javnosti i na kojim se mnogi trude biti ovjekovječeni, bili su poluprazni. Izostala je ona gužva na Četiri kantuna kroz koje se jedva znalo proći, ali ostali su oni najvjerniji Zadrani.

Kao i u Ulici braće Vranjana gdje je vlasnik kafića Coffee&cake uložio malo truda za drugačije jutro Silvestrova, angažirajući glumački par Miu Zaru Burčul i Dejana Marcikića. Već poznat glazbeni talent Zadranke Mie Zare u kombinaciji s kolegom koji ju je pratio s gitarom ali i solirao te uz odličan repertoar bilo je nešto posve drugačije.

Šteta da njihov nastup nije privukao puno više onih koji bi znali uživati u tom glazbenom doživljaju na ulici.